Kostvejleder uddannelsen

Skal du være Kostvejleder 
Vi udbyder  helhedsorienterede uddannelser

Det kan du bruge uddannelserne til:
• At fremme optimal sundhed og funktion på alle niveauer ved at anbefale individuelt tilpassede kostplaner, både kortsigtede, langsigtede, terapeutisk og vedligeholdende
• Blive selvstændig ernæringsterapeut/kostvejleder/freelance underviser i privat praksis uden overenskomst med det offentlige sundhedssystem.

Eller:
• Kombinere din kunnen med andre terapiformer indenfor alternativ/komplementær behandling
• Bruge din viden i forbindelse med dagligt arbejde, i undervisningssektoren eller det sociale område

Kostvejlederuddannelsen uddanner dig til at kunne hjælpe både dig selv, familien og andre mennesker til et bedre helbred, forebyggende og i situationer med helbredsproblemer.
Som kostvejleder kan du udarbejde kostplaner og give grundlæggende vitamin- og mineralterapi.
Du vil have et stort repertoire af kosttilskud, essentielle fedtsyrer, probiotika/prebiotika, urter, homøopati, sporstoffer, vitaminer, mineraler, enzymer og aminosyrer at vælge ud fra.
Du vil have en bred teoretisk og praktisk erfaring omkring ernæring og motions betydning for helbredet, samt have stiftet bekendtskab med flere andre terapiformer.

Efter endt uddannelse som kostvejleder kan man læse videre til Ernæringsterapeut. Denne uddannelse kræver at man kan læse og forstå engelsk på fagligt højt niveau.
På Ernæringsterapeutuddannelsen går vi dybere i de ernæringsfaglige, videnskabelige, filosofiske og spirituelle områder af livet, som er nødvendige for at kunne forholde sig til (alvorlige) kroniske tilstande, udviklingsforstyrrelser, samt potentielt dødelige sygdomme.
For at kunne arbejde terapeutisk forsvarligt med disse områder må man berøre menneskers kerne og forskellige eksistentialistiske problematikker. Du skal selv gennem et terapeutisk forløb, for at få en dybere forståelse for det menneskelige sind og hvordan det påvirkes både indefra (ernæring, følelser, tanker, arv og indre kommunikation) og udefra (motion og sociale forhold, herunder aktivitet/samspil med andre.
Samtidig får du et tættere kendskab til ernæringsvidenskab og tilgrænsende områder, for at kunne bygge bro til og forstå det offentlige sundhedssystem og dets styrker og svagheder. Du vil lære at læse videnskabelige artikler på en seriøs og kritisk måde og få en god fornemmelse af forskningens styrker og svagheder.

Optagelsesbetingelser:
For at blive optaget på uddannelsen kræves kun interessen for sund kost. Alle kan deltage for at få mere viden om kostens, motionens og livsanskuelsens betydning for et godt liv.

Vil du være RAB godkendt Kostvejleder, skal du inden uddannelsens afslutning have bestået anatomi, fysiologi (200 timer) og sygdomslære / patologi (100 timer) på sygeplejerske niveau, dette tages seperat, og er ikke med i uddannelsens prisen.

Uddannelsen indeholder:

  • 272 timers Kostvejledning teori og praksis.
  • Fordelt over 18 weekender & 7 dages faste ophold som opkræves særskilt

Hertil skal du for at opnå MOMS fritagelse have:

  • 200 timers anatomi/fysiologi og 100 timers sygdomslære (kan tages som e-learning, hvis du ikke har merit i forvejen, kan tilkøbes på zonecollege)
  • 50 timers psykologi (kan tages som tilkøbsfag på Zonecollege)
  • 50 timer i “Andre behandlingsformer”, fx 12 timer Qi Gong, 12 timer Øreakupunktur og 30 timers Kost-, mineral- og vitaminlære (kan tages som tilkøbsfag på Zonecollege).
  • 10 timers markedsføring (kan tages som tilkøbsfag på Zonecollege)

Praktisk info:
Undervisningen foregår primært i weekender.

Undervisningen foregår primært som klasseundervisning, hvor der bruges tavle, overhead, dvd og video.

Under uddannelsen vil der blive afholdt ferie, der som udgangspunkt følger folkeskolernes ferier og fridage.

Kostvejlederuddannelsen koster (teori og praksis): kr. 39.500,- herudover vil der være udgift til en uges faste ophold afholdt på sjælland (pris kommer snarest), eksamens udgift 2.600,- & bog 400,-

Supplerende fag: (få tilbud fra skolen, afhængigt af, hvor mange supplerende fag, du skal bruge):

  • Øreakupunktur – 12 timer 2300,
  • Qi Gong – 12 timer 2300,-
  • Markedsføring – 8 timer 1200,-
  • Psykologi – 50 timer 7500,-

Du kan vælge rentefri afdragsordning. Kontakt skolen for at få fremsendt et konkret tilbud.

Ved tilmelding, som er bindende, betales et depositum på 1.500,- som fratrækkes uddannelses prisen. Ved afmelding tilbagebetales depositum ikke.

Deltagerantal pr. Hold 6 – 16
Vi forbeholder os retten til at udsætte start datoen, hvis der ikke er minimum 6 tilmeldt på uddannelsen.

KranioSakralTerapeut

KranioSakralTerapi er terapeutisk behandling af centralnervesystemet.
I løbet af KranioSakralTerapeut-uddannelsen bliver du undervist i forskellige teknikker til naturlig genoprettelse af balance i kroppen.

Zoneterapeut

På Zoneterapeutuddannelsen underviser vi ud fra den sidste nye viden inden for zoneterapi.
Du får en uddannelse der kan stå helt alene, der behøves ikke andre behandlingsformer for at opnå resultater

Kurser


Vi udbyder efteruddannelse for uddannede behandlere, der giver RAB-point. Dertil udbyder vi også en række kurser, der er åbne for alle interesserede – også uden baggrund som behandler.

Kostvejleder


Skal du være Kostvejleder eller Ernæringsterapeut?
Kostvejlederuddannelsen uddanner dig til at kunne hjælpe både dig selv, familien og andre mennesker til et bedre helbred, forebyggende og i situationer med helbredsproblemer.

Har du spørgsmål? Ring til os på 2440 4018
eller brug vores kontaktformular