Indlæser Begivenheder

« All Events

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Urtemedicin i Køge

juni 23 kl. 9:00 - juni 24 kl. 17:00

På kurset vil der blive undervist i den grundlæggende urtemedicin. Nedenstående er et udpluk af det meget interessante grundkursus i urtemedicin.

Historie Kinesisk urtemedicin er endnu ældre end akupunktur og det er svært at sige hvornår det egentlig blev grundlagt. Det er fordi folk altid har benyttet urter til behandling af lidelser. På et tidspunkt, er denne brugen af medicinske urter blevet mere systematiseret og begyndt at ligne den form for Kinesisk medicin, som vi bruger i dag.

Den ældste Materie Medica (Urteleksikon) er Shen Nong Ben Cao Jing. Nogle af de fundamentale principper indenfor Kinesisk urtemedicin I Kinesiske medicin er der en glidende overgang mellem kost og medicin. Mange almindelige madvarer og krydderier findes klassificeret som medicinske urter i den Kinesisk Materia Medica.

Omvendt er det en meget udbredt praksis, at tilsætte madretter deciderede medicinske urter, for at opnå en helbredsmæssig effekt. Forskellen mellem en madvare og en medicinsk urt er i virkeligheden kun et spørgsmål om potensen. Medicinske urter er kraftigere virkende.
• Temperatur
• Smage
• Retning
• Aktion Principperne ved udformning af en opskrift.

I Kinesisk urtemedicin bruges urterne så godt som aldrig alene, men sammen med andre urter i en opskrift. En typisk opskrift vil have 4 eller flere urter. Nogle gange kan der være op til 20 urter i en opskrift, men mere typisk er der mellem 4 og 12 urter.

Der skal helst være en klar struktur og rollefordeling i en urterecept. Denne struktur skal afspejle ens behandlingsprincip, som for sin part selvfølgelig er betinget af diagnosen.

I en klassisk opskrift er der 4 positioner og roller som skal udfyldes. Denne måde at danne en recept udspringer direkte fra den konfucianske filosofi om hierarki. At et samfund i harmoni består af en hierarkisk udformning.

Her har alle mennesker en plads med dertil hørende rettigheder og forpligtigelser. Patentmedicin i praksis Igennem årene har man fundet nogle opskrifter til at være særdeles virksomt, sikkert og effektivt. Mange af disse har man produceret i form af færdige producerede præparater.

Dosering ved disse er meget lavere end ved egentlig urteopskrift, som er sammenkogninger af rå urter. Det gør at disse såkaldte patentprodukter ikke er så potente som rå urteopskrifter.

Til gengæld er disse produkter mere egnede til længerevarende brug og til brugen sammen med akupunktur. Dosering og indtagelsen Hvor man med “tang” og “san” urteopskrifter justerer opskrifternes dosering med hensyn til klienten, er det mere almindelig, at man kører med standard doseringer, ved brugen af patentmedicin.

De generelle doseringer vil selvfølgelig afhænge af produktet. Mest typisk er det at man tager 8 “wan” piller 3 gange om dagen, helst sammen med varmt vand og ikke sammen med juice, kaffe, te o.lign.

Pian tabletter vil som regel tages 2 – 4 tabletter 3 gange om dagen, igen sammen med kogt vand.

Kontraindikationer: Man skal være meget forsigtig ved brugen af patenter ved graviditet. Det kræver, at man ved hvilke urter der kontraindikerer ved graviditeter. Ligeledes med patienter som får blodfortyndende medicin.

Folk med højt levertal skal helst ikke indtage urter, da urterne kan overbelaste en i forvejen presset lever.

Så er der selvfølgelig alle de almindelige forsigtighedsregler, såsom akutte smitsomme lidelser, hjerteproblemer osv., hvor personen skal lægeundersøges indtil viderebehandling. Kontraindikeret er også behandling af patienter hvor den Kinesiske medicinske diagnose ikke passer til patentet!!

At kombinere nåle og patentmedicin Som akupunktør, vil man sjældent anvende patentmedicin alene, men som en del af ens akupunkturbehandling. Patentmedicin har flere fordele, som man kan benytte sig af som akupunktør. Når man bruger både urter og akupunktur, har man den fordel, at man kan dele ens behandlingsstrategi op.

Det betyder, at man kan vælge at fokusere på behandling af nogle aspekter af diagnosen med akupunktur og nogle aspekter af diagnosen med urterne. Det er en stor fordel, når man skal behandle patienter med mange og komplekse ubalancemønstre. For eksempel kan man vælge at styrke Milt qi, dræne fugt og bevæge Lever qi med nålene og så give patienten urter til at nære deres Lever xue og Nyre yin. Man kan også strukturere en behandling ved, at en kvinder f.eks. kommer og får nåle på bestemte tidspunkter i hendes menstruationscyklus og at hun tager patentmedicin i den resterende tid. Dette er især nyttigt ved behandling af menstruationsubalancer og infertilitet.

Nogle patenter som man kan starte med Jeg har prøvet at tage nogle repræsentative formuler, som kan bruges uden den store urteviden. Alligevel er der forskellige faktorer man skal være opmærksom på. Styrkende og nærende patenter.

Disse patenter bruges til at styrke og nære xu tilstande. Det man skal være opmærksom på her er: Disse patenter er ofte ren styrkende eller nærende. Qi bevægende Disse patenter kan være drænende fordi de spreder qi.

Forsigtighed ved qi xu tilstande. Uddrive Vind-Varme Disse patenter bruges kortvarige ved de første tegn på en invasion af xie qi.

Udvortes Disse produkter er uundværlige, både i klinikken til behandling af Bi og trauma, men også hjemme i ens førstehjælpskasse.


Underviser Nigel Ching har taget en tre åring uddannelse i Kinesisk urtemedicin på Northern College af Acupuncture i York i 2000. Udover at praktisere og undervise, er Nigel forfatter til to akupunkturbøger “Kunsten at Diagnosticere med Kinesisk Medicin” (Klitrose forlaget 2009) og “Akupunktur og Sygdomsbehandling” (Klitrose forlaget 2005).

Detaljer

Start:
juni 23 kl. 9:00
Slut:
juni 24 kl. 17:00
Begivenhed Kategori:

Sted

Køge Zonecollege
Astersvej 23 A
Køge, 4600
+ Google Map
Telefon:
24404018

Arrangør

Køge Zonecollege
Telefon:
24404018
E-mail:
info@kropogkostuddannelse.dk