Underviserne på Zonecollege

Mette Olsen Indehaver af Zonecollege ZCD. Skoleleder og underviser i Zoneterapi og Qi Gong
Den første juli 2015 fik jeg en enestående mulighed for at føre stafetten videre som skoleleder på to af Danmarks bedste skoler inden for alternative uddannelser. Jeg overtager stafetten efter Ziggy Willumsen, som har været skoleleder for skolerne igennem knap 30 år. Det er i hans ånd, jeg fortsætter med at udbyde uddannelser inden for alternative behandlingsformer. Skolerne har altid haft et højt fagigt niveau og det vil fortsætte.
Om mig:
Som person er jeg nysgerrig og optaget af de positive forandringer, der sker, når vi hver især begynder at praktisere en venligere indadrettet opmærksomhed. Dette har altid været min drivkraft. For nogle år siden, satte alvorlig sygdom hos mig selv og en af mine nærmeste mig i gang med uddannelser indenfor Kinesisk medicin. Selv om vi har haft glæde af det offentlige hospitalssystems ekspertise og hjælp, følte jeg behov for selv at yde en aktiv indsats for at supplere de gængse behandlingsformer.
Min nysgerrighed har bragt mig igennem følgende uddannelser:
• Biyun North European Academy of TCM Kina: Xi Yuan Hospital, (WHO- anerkendt universitetshospital i Beijing).
• Danmark: Grand Master Fan Xiulan (Kinesisk læge og professor i TKM og medicinsk Qi Gong).
• Tuina massør (Fan Xiulan og Xi Yuan Hospital, Beijing, Kina)
• RAB godkendt zoneterapeut Holbæk Køge zonecollege
• Kostvejledning: mesterlære hos ernæringsterapeut Carmen Villefrance 1 år
• Hover sundhedshøjskole: kostpilot
• Allergibehandler: Ole Larsen. Samt ansættelse hos Torben Andersen Allergikompagniet • Et års mesterlære hos kinesiolog Jonna Wiemann. • Trin I-IV TFH kinesiologi • Allergibehandler, Ole Larsen og Torben andersen
• Gendai Reiki mester: Gendai skolen for japansk Reiki, ved Trille Palsgård. Læs mere på www.metteolsen.dk

____________________________________________________________________________________

Claus Sørensen

Underviser i Akupunktur
Født juni 1969.  Som en af ganske få i Danmark har jeg en universitetsgrad i Kinesisk Medicin og Akupunktur (se www.cicm.org.uk) og er en af få i Danmark med ret til medlemsskab af Det Britiske Akupunktørråd (BAC).

Jeg har desuden en uddannelse som FDZ Zoneterapeut. Jeg er RAB-registreret iht. ny lov om alternativ behandling som Akupunktør.

Jeg har i 2006 lavet en afhandling om overvækst af Candida svamp set udfra den Kinesisk Medicinske forståelses model og om hvordan man kan diagnosticere overvækst ved hjælp af Puls- og Tungediagnose.  En overvækst kan i nogen udstrækning blokere for et vellykket behandlingsforløb, og derfor er det relevant at være opmærksom på.  Den form for akupunktur jeg behandler med, er en integreret stil. Overordnet tales om Traditionel Kinesisk  Akupunktur (mere symptom relateret) og Fem Elements Akupunktur (mere konstitutions relateret). Begge stilarter har deres forcer/styrker og jeg trækker på begge, og begge stilarter er ligeledes integreret i uddannelsesforløbet der tilbydes på Zonecollege ZCD i Køge, Holbæk og Odense.

Som i alle andre fag er behovet for ajourføring af viden og efteruddannelse naturligvis tilstede. Derfor efteruddanner jeg mig løbende, og gerne i England hvor nogle af Europas største kapaciteter indenfor akupunktur og kinesisk medicin findes.

Jeg har i efteråret 2010 afsluttet en NLP Practitioner uddannelse på Dansk NLP Institut.  Jeg har igennem mange år trænet og undervist i karate, hvilket har givet mig værdifuld erfaring ifht. forebyggelse og behandling af sportsskader og god kropsholdning.  Udover at behandle på Lotus Helsecenter, underviser jeg på flere akupunkturskoler, og holder bl.a. efteruddannelseskurser i Kinesisk Pulsdiagnose (Shen-Hammer Puls-systemet) og Kinesisk Tungediagnose.

At have disse diagnostiske redskaber er for mig essentielt, for de betragtes som hjørnestenene i enhver kinesisk medicinsk diagnose, idet de oplyser om fortid, nutid og ikke mindst hvor vi er på vej hen rent helbreds mæssigt. At videregive disse kundskaber er en stor fornøjelse og giver mig stor glæde.

Jeg tilbyder desuden efter aftale supervision til kollegaer, specielt i relation til puls- og tungediagnose og mulige årsager til at et behandlingsforløb ikke skrider frem som ønsket. Akupunkturstuderende er desuden velkomne til at lave aftale om at få nogle observationstimer på klinikken.  Jeg har undervist på Køge og Holbæk Zonecollege ZCD siden 2006.


David Carlsen

Underviser i Kraniosakral Terapi
Jeg er uddannet hos KST-akademiet v/Trine Rosenberg i Kraniosakral Terapi. Herfra har jeg taget KST I-VII, Ret ryg og nakke samt Organmassage, hvor jeg blev færdig med grunduddannelsen i 2008.

Jeg har efterfølgende taget kurser hos Alfa-Living v/Britta. Her har jeg taget KST I-IV, Fysiurgisk Helsemassage samt en del mindre kurser i Manuel Terapi og andet.

Jeg er oprindelig uddannet fra Kilden i Healingsmassage, hvor jeg var færdig i 2006.  Jeg har dels taget Anatomi, Fysiologi, Farmakologi og Sygdomslære og dels Bevægeapparatets Anatomi hos Ole Købke, der er uddannet læge. Jeg har klinik i København K, som jeg har været ejer af siden 2008, idet jeg startede deltid og siden hen fuldtid.

Jeg deler klinikken med en anden Kraniosakral Terapeut Simona Petersen. Den primære behandlingsform jeg giver er Kraniosakral Terapi.  Jeg er RAB-godkendt i KST og Healingsmassage.Nigel Ching Underviser i Kinesisk urtemedicin
Jeg er født i Wales i 1962 og har været bosat i Danmark siden 1986. Jeg har studeret og praktiseret akupunktur og Kinesisk urtemedicin siden 1990.

Jeg har bl.a studeret i Danmark, Kina, Tyskland og England. Jeg videreuddanner mig løbende og bruger i gennemsnit 14 dage om året på efteruddannelser hos nogle af de førende engelsksprogede lærere i verden.  Udover at praktisere akupunktur, er jeg lærer på flere skoler.

Udover at undervise i Danmark, har jeg også undervisningserfaring fra udlandet, herunder Northern College og Acupunture i England. Endvidere laver jeg efteruddannelseskurser for færdiguddannede akupunktører.

Jeg har skrevet to bøger. “Akupunktur og Sygdomsbehandling – et opslagsværk for akupunktører” på Klitrose Forlaget (2005) og “Kunsten at diagnosticere med Kinesisk medicin” (2009). Begge bøger er udgivet af Klitrose Forlaget.

På nuværende tidspunkt er jeg i gang med at skrive en grundbog i akupunktur og Kinesisk medicin. Bogen forventes færdig i 2011. Jeg er medlem af “Praktiserende Akupunktører”, og “Register of Chinese Herbal Medicine”. Jeg er Registret Alternativ Behandler (RAB) i akupunktur.


Frede Damgaard Underviser i Kost, vitamin- og minerallære
Har siden 1974 beskæftiget sig på fuld tid med alternativ behandling, og har haft særlig fokus på kostens betydning for menneskets velbefindende.

Jeg er uddannet DET Ernæringsterapeut og er uddannet Biopat, Psykoterapeut og Medicisk urteterapeut.  I 15 år har jeg haft brevkassen ”Natur og sundhed” i ugebladet Hendes Verden.

Jeg er foredragsholder og underviser på skoler og uddannelses centre både i Danmark og i det øvrige skandinavien.


Søs Korte – Underviser i øre-akupunktur, Zoneterapi, Kometisk akupunktur